close button

Dags för nominering 2024!

Vem tycker du ska vinna Svenska SEO-Priset 2024? Skicka in din nominering senast 31a augusti.

  Svenska Seo Priset

  Varför behövs Svenska SEO priset?

  Alla som arbetar med SEO är ofta väldigt bra på flera saker, allt från att skapa användarvänligt innehåll och skriva texter till att optimera tekniska delar på sajten. En SEOare förstår vikten av att samarbeta med flera avdelningar på en arbetsplats för att få bästa möjliga marknadsföringseffekt. Med svenska SEO priset lyfter vi både SEO som marknadsföringsgren och alla SEOare som “multitaskar” och gör allt för att förbättra din sajt.

  Vilken är den största SEO-trenden för 2024?

  AI kommer fortsätta att vara en av de stora trenderna som påverkar SEO under 2024. “AI Overviews” tidigare benämnt “Google SGE” (Search Generative Experience) kommer delvis att påverka hur vi ska arbeta med SEO framöver.

  Vilka tre tips vill du ge till företag för att lyfta sin SEO?

  • Fortsätt att fokusera på bra innehåll men bli mer detaljerad genom att analysera användarens sökavsikter. Skriv guider, olika jämförelser på produkter och tjänster som erbjuds. Skapa kalkylatorer och försök att ge lättförståeliga svar på sökfrågor. Genom att göra detta kommer du att ha möjlighet att synas i “AI Overview” där man kan se en kort summering av ämnet som sökts på.
  • En besökares engagemang och hur man rör sig på sajten är viktigt både för dig som sajtägare och för Google. Arbeta med tekniken, innehållet och allt vad det innebär samtidigt som du sätter användaren i fokus. Det kommer att löna sig i längden och hjälpa dig och din sajt att få bättre synlighet i sökmotorn.
  • Om du inte redan har gjort det, arbeta med den strukturerad datan så att Google kan tolka och förstå ditt innehåll. Det kommer att hjälpa dig att få en bra position i det traditionella sökresultatet men också i “AI Overview”.
  Dela: