Omvärldsbevakning som taktiskt SEO-verktyg

Therese Claret, Marketing Manager EMEA, Meltwater

Therese Claret har en gedigen bakgrund inom digital marknadsföring. Hon började sin karriär 2006 på Swedbank och gick därefter vidare till Meltwater där hon idag är ansvarig för Meltwaters marknadsföring EMEA. Therese brinner för långsiktiga marknadsföringsinsatser och är av naturlig anledning extra nyfiken på SEO och vilka effekter en genomarbetad SEO-strategi kan ge. Särskilt intressant är omvärldsbevakningens nyckelroll i det strategiska SEO-arbetet. I år sitter Therese i juryn för Svenska SEO-priset och vi fick möjligheten att träffa henne för att ställa fyra frågor som berör SEO.

 

1. Varför behövs Svenska SEO-priset?

Genom Svenska SEO-priset uppmärksammas svenska e-handlare som under senaste året har åstadkommit bra resultat genom organiskt sök. Det är ett otroligt viktigt att uppmärksamma duktiga e-handlare i Sverige som faktiskt lyckas synliggöra sin e-handel.

2. Vilket företag tycker du har utmärkt sig särskilt under året?

Apoteket hjärtat. Jag tycker de utmärker sig speciellt genom att de haft fokus på sitt innehåll.

3. Vilka tre SEO-tips vill du delge till ett företag som vill expandera sin e-handel till nya marknader?

Mitt första tips är att göra en grundlig analys över marknaderna och sätt en strategi för vilka marknader som passar bäst för just ditt företag. Vidare är det viktigt att man ser över att man har en plattform  som stödjer internationell expansion. Sist men inte minst sök information om hur andra har lyckats, lyssna på poddar, följ relevanta Youtube-kanaler etc. Finns många som lyckats väldigt bra och som man kan lära ifrån.

4. Vilken ny kategori vill du ha med nästa år?

Omvärldsbevakning bör få en egen kategori, och SAAS även om det kanske är en för bred kategori. Omvärldsbevakning förtjänar en egen kategori då det är en viktigt parameter i ett effektivt SEO-arbete. Det finns en uppsjö av verktyg på marknaden som går att använda för att bevaka vad som händer kring ditt företag, vad som sägs om ditt varumärke till exempel. Traditionell PR-arbete online

 

Svenska SEO-priset instiftades 2019. Pixel Nordic är stolt huvudsponsor till Svenska SEO-priset 2019.

 

Tillbaka