close button

Nomineringen för 2023 har stängt

Vinnarna kommer presenteras på prisutdelningen den 4:e oktober.

Svenska Seo Priset

Cervera – Jenny Nordwinger

Vinnare: Möbler & Inredning

Cervera vann kategorin Möbler & Inredning med motiveringen att de under året ökat sin organiska trafik med 150 000 besökare/mån och har uppnått ett trafikvärde på 70 tusen dollar. En välförtjänt vinst med andra ord! Jenny Nordwinger jobbar som SEO Specialist på Cervera och har gjort så i drygt ett år. Dessförinnan hade hon även sin LIA på Cervera, och satte sig då in i prisanalys och prisoptimering. Nu har hon ansvaret för SEO optimering, analys och ser till att Cervera jobbar i rätt riktning med SEO. 

Vad var ert utgångsläge i augusti 2020?

I augusti 2020 hade vi ingen som jobbade med SEO överhuvudtaget. Men i och med Cerveras enorma tillväxt på e-handeln blev det aktuellt att se över även den organiska kanalen. I januari 2021 började vi jobba med SEO.

Har ni haft några specifika målsättningar under det gångna året? 

Målsättningarna under det första året för SEO var att skapa en bra grund att stå på. Jag började med utgångsläget, vart var Cervera i januari 2021? Jag gjorde sökordsanalyser samt keyword gap analyser och målet har sedan varit att optimera alla våra kategorier efter sökordsanalysen.

Hur arbetar ni med SEO? (inhouse, team, byrå etc)

Vi inledde ett samarbete med VivaMedia, byrå som hjälpte till att starta i gång vårt SEO projekt. Sedan har jag lett arbetet framåt tillsammans med våra grymma SEO content writers inhouse. Jag har även internutbildat i SEO. Ju större kunskap kring SEO inhouse, ju fler datadrivna beslut vi kan ta.

Hur har ni prioriterat och fokuserat mellan länkar, innehåll och teknik? 

Eftersom SEO-projektet är så pass nystartat har jag inledningsvis prioriterat innehåll. Men även skapat mig en bra överblick över teknisk SEO och vad som kommer behöva göras för att prestera bättre organiskt. Huvudfokus har varit optimerat innehåll, content, titlar och meta beskrivningar samt intern länkning. 2022 kommer vi att jobba en del med backlinks, framför allt med Cervera.no

Vad är dina bästa SEO-knep/tips? 

Jag har haft stor användning av Googles egna dokumentation Google Search Central – Advanced SEO och rekommenderar alla att läsa den samt ha den nära till hands. Internlänkar är mitt nästa tips, om man inte lagt in det än, så rekommenderar jag att göra det.Mitt bästa SEO-knep är fokus på content, ha alltid Search Intent i bakhuvudet när du optimerar texter efter sökordsanalyser.

Dela: