close button

Dags för för
nominering
2021!

Vem tycker du ska vinna
  Svenska SEO-Priset 2021?

 Skicka in din nominering
innan 31a augusti.  Svenska Seo Priset

  Han är hjärnan bakom Stadiums innehållsstrategi

  Robin Liljestrand, Content Manager, Stadium

  Vi fick möjligheten att träffa Robin Liljestrand som är Content Manager på Stadium. Stadium är vinnare av Svenska SEO-priset 2019 inom kategorin Sport & Fritid. Robin har kombinerat sin kunskap inom försäljning med att skapa redaktionellt innehåll vilket har skapat ett stort värde för slutkunden – och inte minst i Googles ögon. I ett extremt konkurrensutsatt segment har Robin genomfört fina SEO-resultat, men menar att det är flera faktorer som påverkar. Nedan får vi ta del av Robins tankar kring SEO, och vad som skiljer vinnare ifrån förlorare.

  Vilka tre trender inom e-handel tycker du varje e-handelschef bör ha koll på?

  Jag är inte e-handelschef, utan jag är content manager, så det är lite svårt att svara på,, men oavsett roll, när man jobbar med e-handel finns det en mängd olika trender som kommer och går. Det är viktigt att inte hoppa på alla trender men man bör ständigt hålla sig uppdaterad. Om jag ska lista tre tydliga trender så skulle det vara följande:

  USG (User Generated Content)
  Använda sig av sina kunder/följares innehåll i dina kanaler. Det skapar en tätare relation till dina kunder, genererar mer innehåll till kanalerna samtidigt som du både inspirerar och underlättar för kunden i sitt köpbeslut.

  Personifierat innehåll 
  Kunden ställer alltmer högre krav på företagen och vill ha relevanta produkter och erbjudanden presenterade. Då är Machine learning eller AI något att sätta sig in i för att kunna leverera det kunderna vill ha, vid rätt tidpunkt.

  Snabba och smidiga leveranser
  Till sist handlar det om att kunna leverera. Kunden besöker och genomför sitt köp på din sida för att få den produkt eller tjänst du tillhandahåller. Det spelar ingen roll hur snygg, snabb eller enkel sida du har om leveransen inte fungerar. Där bör fler e-handlare lägga större vikt och tänka utifrån och in. Här har det skett en hel del förbättringar de senaste åren från många, men det gäller att inte hamna i bakvattnet när fler och fler leverans- och upphämtningsalternativ rullas ut.

  Kan du delge tre SEO-tips kring hur ni jobbar lyckosamt med att ranka högt på Google?

  Det finns mängder med tips och det är svårt att bara välja ut tre. Dessa är enligt mig några av de viktigaste:

  1. Strukturera upp din sida. SEO handlar mycket om att göra det så enkelt som möjligt för Google att välja just din sida som svar på en fråga. Har du en ostrukturerad sida med samma eller liknande innehåll på flera ställen kommer inte Google veta vilken sida du vill visa och du hamnar längre ner i ranking. När strukturen är satt kan du börja med finliret.
  2. Ha koll på vad som söks inom ditt område och vart det är värt att lägga extra krut. När du har hittat dina viktigaste områden gäller det att beta av dem successivt och följa utvecklingen.
  3. Ta hjälp! Det är inte jättelätt att ha koll på alla delar inom SEO, och om du inte har tiden eller kunskapen internt så lönar det sig i många fall att ta hjälp av en SEO-byrå. Har du inte resurserna för att ha löpande hjälp av en byrå kan många byråer hjälpa till att starta upp och utbilda för att du själv sen ska kunna jobba med SEO i ditt dagliga arbete. 

  Tack Robin Liljestrand för att du delade med dig av dina insikter. Vi önskar er lycka till framöver. Läs mer om hur vinnare arbetar med SEO i vår intervjuserie.

  Svenska SEO-priset instiftades 2019. Pixel Nordic är stolt huvudsponsor till Svenska SEO-priset 2019. Priset delas ut årligen till svenska e-handlare som gjort extraordinära SEO-insatser för att maximera sin synlighet online.

  Dela: